Wat is First Lego League?

First Lego League

De FLL (First Lego League) is een wedstrijd voor scholieren tussen de 9 en de 14 jaar. Om hier aan mee te doen moet je school zich aanmelden. Een school die zich heeft aangemeld gaat een team van 10 leden vormen.

De drie onderdelen

Het eerste onderdeel is Robot. Met je team ga je een robot van lego bouwen. Deze robot moet veel ingenious kunnen, want hiermee ga je een parcours uitvoeren. Je moet dus je robot gaan programmeren. Tijdens de finale ga je met je robot runnen. Op die baan ligt het parcours. Met het parcours behaal je punten.

Het tweede onderdeel is Core Values. Dit is een samenwerkingsopdracht die je met z’n alle uit moet voeren. Het gaat er niet om dat je de opdracht haalt of goed doet, maar dat je goed samenwerkt en plezier met elkaar hebt.

Het derde onderdeel is Project. Je gaat met je team een probleem bedenken die met het thema “Hydro Dynamics” te maken heeft. Hierbij verzin ook een oplossing die uitvoerbaar is. Bij hoort ook een presentatie maken over je probleem en oplossing. Dit mag natuurlijk ook met een klein toneelstukje.