Lentefeest

a4cc8f96-d893-4791-8963-ba74f19ce26c4a854756-e8f6-45a9-b10d-f37842f2a9f8

Vrijdag 23 Maart hebben we weer hard gewerkt aan allemaal  dingen voor de Lego League. Eleanor had een hele leuke samenwerkingsopdracht bedacht waarbij je een zo hoog mogelijke kaartenhuis moest maken. Olivia, Bauke en Joshua gingen aan de slag met de robot, ze zijn bezig met het verbeteren van de missies. Ze hebben vooral aan run 2, 3 en 4 gewerkt.

Eleanor en Marieke hebben rondgekeken in de stand, want die staat er nog van het lentefeest. Ze hebben teksten vertaald naar het Engels en nieuwe dingen bedacht voor de stand, zoals prijskaartjes en meer producten in de schappen.

Er zijn ook wat kinderen met de kostuums bezig geweest. Ze hebben ze opgeknapt en weer netjes gemaakt. Ook is er een nieuw kostuum van een avocado.

Tommy en Eleanor hebben truien opgezocht die we aan kunnen doen in Hongarije. Job heeft gekeken voor weggeef cadeautjes die we kunnen uitdelen aan de andere teams.

Aan het einde van de middag hebben we de Engelse projectpresentatie geoefend. Dat ging goed, maar we moeten er zeker nog wel vaker voor oefenen.

Geschreven door: Marieke en Olivia

Op het kleed

b531b6e1-32c7-4906-8c6b-16661df2211ee125d092-a3ab-4196-b024-8bd14c64a0e44c7b2a47-1c54-45f8-bfab-9274b6174bebf196cabb-c3b5-409f-95c3-4befee134369

Deze week was de samenwerkingsopdracht georganiseerd door Job en Laura, die ging heel goed. We moesten op een kleed blijven staan voor 5 seconden en als dat lukte moest je het kleed dubbelvouwen en nog een keer proberen.

Daarna hebben we overlegd wie wat ging doen. Joshua en Olivia gingen met de robot aan de slag, zij hebben over de runs nagedacht en wat kleine aanpassingen gemaakt. Job en Laura hebben vragen voor de watergezant van Nederland gemaakt. Zijn naam is Henk Ovink en over een paar weken gaan we naar hem toe om vragen te stellen over ons project. Bauke heeft een brief geschreven aan Hoogvliet of we stroopwafels van de Hoogvliet mogen. Marieke, Josephine en Eleanor hebben nagedacht over het kraampje op het lentefeest (we gaan vertellen over ons project op het lentefeest). Tommy heeft foto’s gemaakt en Remke heeft aan het avocado kostuum gewerkt.

We zijn dus hard aan het werken voor de volgende wedstrijd.

Op naar Hongarije

Vandaag begonnen we niet met een samenwerkingsopdracht, maar vanaf volgende week gaan we iedere week zelf een samenwerkingsopdracht bedenken. Dat gaan we in tweetallen doen.

Vandaag kregen we leuk nieuws, want we hebben al met de klimaatgezant gesproken, maar binnenkort hebben we ook een afspraak met de watergezant. Zijn naam is Henk Ovink en hij kan ons hopelijk verder helpen met ons project. Hij weet alles over wat en is zelfs adviseur van Obama geweest.
Verder gingen we ons vandaag voorbereiden op de finale in Hongarije. Olivia en Joshua gingen samen met Izet de robot programmeren. Justus, de vader van Remke, gaat in plaats van Izet mee naar Hongarije. Daarom was hij er ook bij. De programmeurs hebben run 2 verbeterd. Run 2 is met de waterfontein en het statief.
Remke en Josephine gingen aan de slag met de kostuums. Deze zijn eigenlijk al af, maar ze zijn vettig geworden. Je zag namelijk de lijmvlekken er doorheen. Ze hebben de logo er af gesneden en het de kostuums opnieuw geknipt en opgeplakt. Daarna is het logo er weer op gelijmd.
Marieke heeft met het programma excel een tabel gemaakt voor de taken van iedereen voor de komende zes weken. Zo is iedereen zelfstandiger en weet iedereen wat ze moeten doen.
Eleanor heeft de blog op de “echte” website gezet. We willen dat omdat wij nu onze eigen domeinnaam hebben. Dit is veel makkelijker om op te zoeken. Zo krijgen we meer internet bezoekers. Op die manier kunnen we meer mensen bereiken en leren over ons project.
Laura, Tommy en Bauke hebben nagedacht over weggeef cadeautjes voor de Internationale finale in Hongarije. Ons idee is tot nu toe stickers. Maar we gaan nog andere bedenken.
Er is nog veel te doen, maar we hebben er zin in!
Geschreven door: Eleanor

Gestart!

Afgelopen vrijdag was het zo ver; we konden eindelijk beginnen! Het team is er helemaal klaar voor om alles over “hydro dynamics” te leren. De eerste missiemodellen zijn al gebouwd, brainstorms hebben plaatstgevonden en de eerste stappen zijn gezet in het bouwen van een robot die de missies kan uitvoeren. We zijn samen op de foto gegaan bij de nieuwe mat. We hebben er zin in!

Benelux finale

Het is de dag van de grote wedstrijd. De Benelux finale! Iedereen heeft er zin in. Lekker een dagje in Leeuwarden. We kwamen bij de universiteit aan, de plek waar het gehouden werd. En we begonnen met het opbouwen van de pit. Ons idee voor de pit was een supermarkt. We checkten het schema voor wanneer we waar heen moesten. Hierna gingen we rond kijken bij de andere teams. De oefenrun ging heel erg goed, maar de “echte” runs gingen opzicht wel goed maar kon beter. Gelukkig ging de core values presentatie en de project presentatie volgens de jury heel goed, want we kwamen 5de! Dit houd in dat we door naar de internationale finale mogen! Voor de uitreiking deden we samen met alle teams een Kahoot quiz. Hierna werden de core values, robot en project prijzen uitgereikt. Na die prijzen kwamen de champion awards. Hier werd de prijs aan ons uitgereikt door niemand minder dan Marcel Beukeboom! Heel toevallig want hij is de vader van een van onze teamleden. Dit was puur toeval. Marcel Beukeboom is ook de klimaatsgezant van Nederland waarmee wij gesproken hebben! Het was dus een topdag!

Eleanor

Klimaatgezant

We begonnen de les weer eens met een samenwerkingsopdracht. Dit hebben we de vorige keer niet gedaan omdat we geen tijd hadden. De samenwerkingsopdracht was deze keer dat we et z’n allen op een doek moesten gaan staan en het doek omkeren zonder de grond aan te raken. Dit ging niet zo goed met z’n dertienen dus besloten de juffen om een extra kleedje ernaast te leggen en ons in twee groepen te verdelen. Dit ging veel beter. Remke en Marieke hebben een presentatie afgemaakt. Die presentatie gaat Marieke presenteren aan ons team. Zo krijgen we nog meer te weten over het onderwerp  en waar we het eigenlijk over hebben. Volgende week komt ook de klimaatgezant van Nederland (dat is de vader van Lise) op onze school op bezoek.

Ook Laura, Tommy, Noortje Leonardo en Job hebben hard gewerkt aan een precies werkje namelijk de cadeautjes voor de jury: strijkkralen! Het idee is om een wolkje met regendruppels te maken van strijkkralen. Voor de andere teams hebben we natuurlijk ook weggeefcadeautjes. Dit zijn waterflesjes met ons logo erop. Ook zit er op het flesje een stukje tekst over ons idee. Josephine, Eleanor en Edwin hebben de cirkeldiagrammen opnieuw beplakt, omdat ze vies waren. Olivia en Bauke hebben een nieuwe missie geprogrammeerd; de regen. Het is nog niet af, maar wel bijna. Max (zat twee jaar geleden in ons team) kwam ook even langs om de katapult te brengen. Hij bleef wat langer om samen met Joshua de katapult beter te programmeren. Dit komt omdat de missie niet altijd goed ging. Vijf minuten voordat we naar huis gingen hebben we nog even rond de tafel gestaan en alles met elkaar besproken. Daar hebben we ook de reactie gehoord van de directeur van de wereldwijde footprint organisatie.

Remke en Eleanor

Voorbereidingen Benelux

Na de uitleg van het middagprogramma zijn we gelijk aan het werk gegaan. Ik heb met Joshua voor de kapotte pomp ophaalmissie een opzetstuk gemaakt en geprogrammeerd. Olivia en Tommy hebben over de missies nagedacht. Na school ben ik met Olivia begonnen met de regenmissie. Josephine, Eleanor en Noortje hebben een email geschreven voor de spullen die we nodig hebben voor de stand aan de opa van Josephine (hij is de baas van Hoogvliet en sponsort ons). Leonardo, Lise en Juf Hoevers hebben gegoogeld naar waterflesjes als cadeautje voor alle deelnemers in Leeuwarden. Aan die flesjes maken we dan ons logo vast en we schrijven er ook kort op waar ons project over gaat. Remke en Marieke hebben een email opgesteld voor de baas van de ecologische footprint. Ze hebben vragen bedacht voor als we gaan skypen met hem. Laura en Job hebben een email gemaakt voor Esther Luiten, zij is van het keurmerk voor vissen en heeft ons vorig jaar ook geholpen met ons onderwerp. Marieke heeft ook nog een to-do lijstje gemaakt zodat we niets vergeten en zodat we ook op tijd klaar zijn. Het was dus weer een drukke en leuke middag.

Bauke

Gewonnen! Naar de Benelux!

We hadden zaterdag 9 december de grote Lego League regiofinale. Er waren ruim 38 teams dus er was veel spanning en sensatie. Het gebouw was groot, mooi en er was heel veel drukte. We hadden net als iedereen drie keer 2:30 om goeie punten te halen. De eerste run haalden we 125 punten dat vonden we al een hele opluchting. De volgende twee runs ging alleen nog maar beter, 135 punten en de derde 145!!!In totaal konden we eigenlijk 215 punten halen maar we waren toch derde geworden met de robot. De techniekpresentatie ging ook beter dan verwacht; het was zo goed dat de jury niet echt vragen had. Daarna hadden we de Core Values presentatie, daar hadden we een hele leuke samenwerkingsopdracht. We kregen 20 plaatjes waarvan we er 5 uit moesten kiezen wat we zouden meenemen naar een onbewoond eiland. We hebben gelukkig zonder al te veel discussie gekozen. Daarna kregen we ook nog wat vragen waar we op moesten reageren. De projectpresentatie ging echt goed; we hadden kostuums zoals sinaasappels en een flesje bier. We begonnen met een toneelstukje, toen vertelden we met welke deskundige we hebben gepraaat en wat we te weten zijn gekomen en uiteindelijk vertelden we onze opplossing. We waren nog gevraagd om de projectpresentatie op het grote podium te doen waar alle teams naar ons konden kijken. Toen brak de spanning uit. Nadat we met z’n allen onze nagels aan het bijten waren, ZIJN WE EERSTE GEWORDEN!!!!!!!! En natuurlijk zonder onze waanzinnige coaches was het niet gelukt, DANK JE WEL!!!!

Nog 1 nachtje slapen…

Vandaag begonnen we met een lijstje maken. Op het lijstje stond waar iedereen verantwoordelijk voor is bij de wedstrijd morgen. De runners zorgen bijvoorbeeld voor de robots en de mensen die kostuums hebben voor de projectpresentatie zorgen dat die de hele dag netjes blijven. Daarna oefenden we de projectpresentatie. Dat moet wat luider en duidelijker uitgesproken anders is niet iedereen goed te verstaan. Dat is ook handig als we tijdens de beraadslaging van de jury onze presentatie op het grote podium gaan doen. De technische presentatie ging goed, iedereen vertelt iets over het bouwen van de robot, de opzetstukken of over het programmeren. We hebben ook nog onze code values gedaan. We  hadden tijd tekort. De tweede keer hadden we juist teveel tijd. Daarna oefenden Bauke, Laura en Olivia nog met de robot en ging de rest van het team de laatste spulletjes klaarmaken en inpakken voor morgen. Onze robot had wel wat kuren  dus we moeten duimen dat het morgen goed gaat.