Skypen Water Rangers

Net als elke IMG_1815week begonnen we met de samenwerkingsopdracht. Daarvoor maakten we drie groepjes. We moesten met een stok op onze vingers naar de overkant van de gymzaal. Dit lijkt makkelijker dan het is, maar iedereen moest zijn vingers recht houden en op de één of andere manier ging de stok steeds hoger. In het eerste groepje ging het best goed; in het tweede groepje niet echt en in het derde groepje een beetje. We hebben daarvan geleerd dat je eerst een echt werkend plan moet maken. Daarna gingen we in vijf groepjes aan de slag.

De kinderen die gingen programmeren hebben aan de WC, de gebroken waterleiding en de waterfilter missies geprogrammeerd. De tweede robot is gebouwd met zoveel mogelijk blauw omdat het thema van de Lego League water is. Twee kinderen zijn aan de slag gegaan met de EV3 lessons. En weer twee anderen hebben voor de WC-missie een opzetstuk gebouwd. Een soort haak die op de hendel van de wc klapt. Dat werkt nog niet perfect.

Een belangrijk onderdeel van deze middag was het Skypen met mevrouw Verburg van de universiteit Twente. Zij zit in het team van professor Hoekstra en ze hebben de waterfootprint ontwikkeld. We hebben haar geïnterviewd over de waterfootprint, omdat we na het lezen van de website nog een aantal vragen hadden. Dat was heel nuttig en we hebben weer veel bijgeleerd. We hebben ons plan verteld om met een logo van de  waterfootprint op producten in supermarkt mensen bewuster te maken van de hoeveelheid water die ze gebruiken. Daar was ze heel erg enthousiast over en ze wil ons verder helpen als we nog meer vragen hebben.

Job Lakerveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *