Missie en Brainstorm

Zoals altijd begonnen we weer met een samenwerkingsopdracht. Deze keer hadden we als opdracht dat we in een kring moesten staan en een iemand begon met een hoepel om zich heen en we moesten proberen om de hoepel door te geven zonder de grond aan te raken. We mochten aan het begin even overleggen. Dat ging eerst niet zo goed omdat we de hele tijd door elkaar heen praten. En toen zei juf Himbergen dat we een voor een moesten praten. Bijvoorbeeld dat ik wat had verteld en moest vragen of nog iemand anders iets wou zeggen en dan vroeg ik is iedereen het hier me eens? En dan begonnen we. We zagen dat het gelijk veel beter ging.

Daarna hebben we in twee groepen gewerkt. De ene groep heeft aan de missiemodellen gewerkt en met de Lego. En de andere groep heeft aan het project gewerkt. Bij de missiemodellen en de Lego zat ik als eerste. Ik heb de missiemodellen gedaan, daar gingen we eigenlijk kijken hoe en wat we bij de missies moesten doen. En Olivia zat als eerste bij het project daar gaat ze nu wat over vertellen. Ik heb bij het project nagedacht over een oplossing van een probleem.

Een van de oplossingen die wij hadden was een soort van steen waar, als het regende het water in kwam. Een soort van spons. Zoiets bestaat al op sommige plekken. Dan zouden we ook langs kunnen bij het bedrijf dat dat al doet. Zo ziet dat er ongeveer uit:

projectidee

Tenslotte zijn we bij elkaar gekomen en hebben we verteld aan elkaar wat we hebben gedaan en geleerd.

Tommy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *